Skip to main content
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά

Η επιτροπή διάχυσης της γνώσης για τον ιό της πανδημίας  COVID 19, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών  και αποτελείται από τους ερευνητές και βιολόγους : Βασίλη Ζουμπουρλή, Δημήτρη Στέλλα, Κωνσταντίνο Βουτετάκη, Θεοδώρα Κατσίλα και Όλγα  Παπαδόδημα, οργάνωσαν ημερίδα 19/2/22 και ημέρα Σάββατο σχετική με την πανδημία. Στόχος ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων του ΕΙΕ, του ευρύτερου κοινού αλλά και της επιστημονικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας για τις τελευταίες εξελίξεις της COVID-19 και τα μελλούμενά της.

 Αναλυτικό πρόγραμμα – Πρώτου Μέρους

0:24. Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΙΕ και διευθυντή Ερευνών Βασίλη Ζουμπουρλή 

7:40. Τα ανθρωπογενή αίτια των πανδημιών και οι κοινωνικές τους προεκτάσεις. Προεδρείο:  Θεοδώρα Κατσίλα

  1. 8:25 Μανόλης Κογεβίνας, MD, PhD, Καθηγητής, ISGlobal (Κέντρο Παγκόσμιας Υγείας, Βαρκελώνη). Τίτλος ομιλίαςΚλιματική αλλαγή και υγεία: η περίπτωση του COVID-19.
  2. 29:25 Βασίλης Ζουμπουρλής  Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Τίτλος ομιλίας: Τα ανθρωπογενή αίτια των πανδημιών.
  3. 56:30 Ηλίας Κονδύλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ. Τίτλος ομιλίας :  Πανδημία COVID-19 και οι πολιτικές διαχείρισης της στην Ελλάδα: μία κριτική επισκόπηση. 

1:23:35 Ερωτήσεις

1:46:10.  Η έρευνα για τη Μοριακή χαρτογράφιση της COVID-19 στην Ελλάδα και η παθοφυσιολογία του Sars-2.  Προεδρείο:  Βασίλης  Ζουμπουρλής

  1. 1:47:27 Δημήτριος Θάνος. Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Κέντρου Βασικής Έρευνας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Τίτλος ομιλίας :   Η Γονιδιωματική στην Υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας 45’.
  2. 3:19:04 Γιάννης Τρουγκάκος, Καθηγητής Βιολογίας Ζωικού Κυττάρου & Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας Τίτλος ομιλίας :  Ο ιός SARS-CoV-2: Bιολογία, παθοφυσιολογία και θεραπευτικές προσεγγίσεις της νόσου COVID-19. 30’ 

3:58:25 Ερωτήσεις

Διάλλειμα 

Leave a Reply